dijous, 9 de juny del 2011

Nou Decret de Nova Planta

Amics i amigues,
Ací teniu el nou Decret de Nova Planta, dissenyat des de Madrid per la FAES i promulgat pels agents colonials Camps i Font de Mora, que té com a objectiu la destrucció definitiva del valencià.

El discurs superficial de foment del plurilingüisme, d'assolir una competència equivalent en valencià, castellà i anglès, pretén emmascarar les mesures concretes que imposen el castellà i liquiden el valencià. Mirem-ho:
El Decret obliga el professorat a usar el castellà a l'aula a les zones on aquest predomina entre els alumnes. És a dir, que els xiquets de les zones molt castellanitzades, com València i l'àrea metropolitana, que ja no senten el valencià a casa ni a la tele, tampoc no el sentiran a l'escola.

A més a més, prohibeix l'ús del valencià en les matemàtiques, la física, la química, les tecnologies... no per a usar-hi l'anglès, sinó el castellà que, com sabeu, és l'idioma internacional de la ciència.
Podrien almenys haver deixat llibertat a cada centre perquè distribuïra "equilibradament" quines matèries es fan en cada llengua, segons la capacitat dels professors. Però no: les "ciències" es faran en castellà i les "maries" en valencià, si el professor pot. Ens trobarem que molts professors capacitats per a la docència en valencià hauran de fer-la en castellà perquè la matèria és "científica"... i que les matèries no científiques TAMBÉ són en castellà quan els profes no saben valencià.

I l'anglès? Algú es creu sincerament que un terç de la docència podrà ser en aquesta llengua amb els mitjans disponibles i els que preveu el Decret?
Al capdavall, com s'ha demostrat a Galícia, del que es tracta és de reduir la docència en valencià a la mínima expressió. Per què no fan aquestes polítiques a Castella-Lleó o a Madrid? Només a Galícia, ací i a les Balears. Que curiós! Madrid està decidida a construir una Espanya monolingüe sobre les cendres de la nostra cultura. Per si algú encara no ho sabia.